SZERETNÉL JOBBAN, EREDMÉNYESEBBEN FUTNI?

Bár elvileg mindenki megtanul gyerekkorában futni, azért lássuk be, jól és főként eredményesen futni egészen más dolog. Nem véletlen, hogy a futás az egyik legrégebbi sportág. Jól és eredményesen futni szaktudást, felkészülést és edzést igényel

(Tudod, milyen a helyes futómozgás? Tudod, hogyan kell levegőt venni? Tudod, milyen hosszan kell lépni?)

MOST MEGTANULHATSZ JÓL ÉS EREDMÉNYESEN FUTNI!

Megtanítalak hatékonyan és eredményesen futni úgy, hogy elérd a személyes céljaid, függetlenül attól, hogy most kezdesz el mozogni, vagy már évek óta heti többször edzel. Ha szeretnél eredményes lenni, megőrizni az egészséged és elkerülni a sérüléseket, akkor ez Neked való! Csatlakozz most!

Hogyan tudsz jobban futni és miként érdemes elkezdened?

Futni fantasztikus dolog, ráadásul gyakorlatilag szinte minden sportág alapja. Ugyanakkor a futás is, mint minden sport akkor igazán élvezetes, ha jól csináljuk. Így érhető el folyamatos fejlődés, érhetünk el fantasztikus eredményeket és kerülhetjük el a sérüléseket.

A futás révén a kondíciód, a megjelenésed és az élet egyéb területén nyújtott teljesítőképességed is jelentősen javulhat.

De hát mindenki tud futni!

Négyszeres Európa-bajnokként kérlek engedd meg nekem, hogy azt mondjam, a válasz nem. Ha kimegyek egy futópályára, akkor azt látom, hogy az emberek többsége nem tud futni. Egyszerűen azért, mert nem tanulta meg.

A futást ösztönösen tanuljuk, de az ösztönös mozgás sajnos se nem hatékony, se nem egészséges sok esetben.

Az eredményes technikát, ami a lábtartástól a levegővételig számos elemet rejt magában. Nem véletlenül vannak futóedzők és emberek ezrei, akik a futás anatómiájával foglalkoznak.

Az első lépés az eredményes futáshoz, a megfelelő technika elsajátítása, amely révén kényelmesebben, gyorsabban és tovább fogsz tudni futni. Az, hogy veszel egy sportcipőt és tudás nélkül lemész a ház elé vagy egy futópályára kocogni tudás nélkül, garantált út a sikertelenséghez, sérülésekhez.

az első lépés a helyes technika

Amikor valamit sokszor csinálunk, akkor az adott mozgássorozat berögzül. Minden alkalommal nagyjából ugyanolyan mozdulatokat használunk. A berögzül mozdulatokat viszont nagyon nehéz lecserélni.

Ha nem hiszed, próbáld meg a következő alkalommal az ellenkező irányba keverni a kiskanaladdal a kávéd vagy a teád. Rá fogsz jönni, hogy még egy ilyen egyszerű mozdulatsor is milyen bonyolult és nehézkes a változtatás.

Ez ugyanígy igaz a futásra is. Minél jobban rögzül a futás módja, annál nehezebb a futómozgásunkon módosítani, javítani. Éppen ezért kritikus, hogy a lehető legjobb módon kezdjünk már el eleve futni, így nem kell a későbbiek során rossz, téves berögzülések kijavításával foglalkozni.

Miért probléma, ha rossz technikával futsz?

 • Megnő a serülésveszély. A rossz technika eredményeként – eltérő mértékben – de jelentős veszélynek tesszük ki az izomzatunkat, izületeinket, szalagjainkat. A rossz technika eredménye lehet az, hogy megsérülünk.
 • Alacsonyabb teljesítőképesség
 • Gyorsabban fáradsz
 • Lassabb regeneráció
 • Az izületek, porcok gyorsabban kopnak.

Megtanulsz helyesen futni

Első lépésként megtanulsz jól futni. Mit jelent ez?

Többek között:

 • a hatékony futómozgás, ami azzal indul, hogy miként lépsz, azaz hogyan teszed le a lábad,
 • milyen hosszan érdemes lépned, ahhoz, hogy az kényelmes legyen
 • hogyan emeld a lábad, hogy a futásod könnyed legyen, gyors és sokkal kevésbé fáradj közben
 • hogyan mozgasd a karod – bizony, a karok szerepe óriási a futásban
 • hogyan vegyél levegőt – oxigén nélkül nem lehet mozogni (sem). A megfelelő levegővételi ritmus kritikus a futásban, ami drámai mértékben javíthatja a teljesítményed. (Gyomorból vagy „tüdőből” lélegezz?)

A helyes mozgás eredményeként sokkal könnyebb lesz a futás és közben jóval kevésbé fáradsz el. 

Hogyan és mennyit edzél?

Ha konkrét terv nélkül, csak belecsapsz a futásba, abból szokott lenni a baj, amitől az újévi fogadalmak sem mentenek meg.

Konkrét terv nélkül nekilátni edzeni a biztos recept ahhoz, hogy felesleges nehézségeknek tedd ki magad, ami túlterheltséghez, izomlázhoz, rosszabb esetben sérülésekhez vezet.

De ez csak a kezdet!

A tudatos edzésterv hiánya eredményeként a fejlődésed meg fog állni! Hiába futsz többet, edzel keményebben és reménykedsz abban, hogy jobb leszel, a valóságban csak fáradtabb.

Profi edzésterv nélkül nem fogsz fejlődni!

A futás egy sport, ahol úgy tudod magadból a legtöbbet kihozni, ha tudatosan, a megfelelő gyakorlatokat kombinálod. Ráadásul nem mindegy, hogy hol tartasz (milyen szinten vagy) és hova szeretnél eljutni. Ennek függvényében akár egészen más gyakorlatokra lehet szükséged!

a szintedhez és a céljaidhoz igazodó edzésterv

Nincs két egyforma ember. Ugyanígy a futás kapcsán is mindenki más szinten van, miközben más-más adottságai vannak.

Éppen ezért egy általános, letölhető edzésterv nem fog segíteni abban, hogy igazán fejlődj. Sőt, lehet, hogy olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyek egyáltalán nem hasznosak és nem visznek közelebb a céljaidhoz.

Milyen a jó edzésterv?

 • Figyelembe veszi az aktuális edzettségi szinted. Ha évek óta nem futottál le 200 métert és jelentős súlyfelesleg van rajtad, akkor egészen más edzéstervre van szükséged, mint annak, aki az ötödik maratonjára készül és hetente fut 50 kilométert.
 • Figyelembe veszi a céljaid. Teljesen más edzésre van szüksége annak, aki alakot szeretne formálni, vay jobb kondíciót szerezni, mint annak, aki néhány perccel szeretne gyorsabb félmaratont futni.
 • Figyelmebe veszi, hogy milyen távon szeretnél futni. A 100 méteres síkfutás és a 10.000 méter más edzést igényel.

 

KONKRÉT HETI EDZÉSTERVET KAPSZ A SZINTEDNEK MEGFELELŐEN

A tudásszintednek megfelelő, heti lebontású edzéstervet kapsz, minden héten újra és újra.

Miért jó ez:

 • mert az aktuális szintedhez igazodik,
 • figyelembe veszi, hogy hol tartasz és így olyan gyakorlatokat kapsz, amiket végre tudsz hajtani és amiktől valóban fejlődsz
 • változatos lesz az edzésed,
 • az edzésterv speciális fejlesztő hatású edzéseket is tartalmaz, amik célja, hogy jobb legyél,
 • az egymásra épülő heti edzéstervek révén dinamikusan tudsz fejlődni, de figyelembe veszi a korlátaid,
 • gyorsabban érsz el eredményeket, függetlenül attól hogy a  kondíciódat fejlesztenéd, az időeredményeid javítanád vagy csak jobban szeretnél kinézni.

A megfelelő edzésterv biztosítja, hogy a céltalan edzegetés helyett legyen egy olyan biztos és biztonságos útmutatód, amely révén elérheted a céljaid!

Amikor megállsz a fejlődésben

Mindenki eljut egy pontra, amikor a korábbi edzések révén már nem tud hatékonyan tovább fejlődni. Egész egyszerűen megreked!

Ez az a pont, amikor a legtöbben a megoldást abban látják, hogy többet (hosszabb távokat) vagy többször (több alkalommal) futnak. Mások az eszközökben kezdik el keresni a megoldást és jobb futócipőt, vagy kiegészítőket vásárolnak.

Vannak, akik pedig azt gondolják, hogy az étrendkiegészítők és az egyéb külső segítségek jelenthetik a megoldást.

Pedig a titok nyitja teljesen más. 

Egy jobb cipő segíthet, ahogy az is, ha a futón kevesebb a súlyfelesleg (már ha még van), de az igazi áttörést a más edzésmódszerek jelentik! A speciális fejlesztő edzések révén tudjuk áttörni azt az üvegplafton, amivel látványosan tovább lehet fejlődni.

a fejlődés titka: speciális fejlesztő edzések

A speciális fejlesztő edzések olyan elemekből álló tréningek, amelyeknek kifejezetten az a célja, hogy a korlátaidat kitold és fejlődj.

Nem arról szólnak, hogy 

 • többet fuss,
 • rendszeresebben fuss.

Ellenkezőleg.

A cél az, hogy fejlődj. Ehhez pedig olyan futógyakorlatokra van szükség, amik ezt megteremtik. A profi futók edzése ilyen gyakorlatokból áll és ez biztosítja azt, hogy óriási javulást érjenek el.

Ha beiktatunk ilyen fejlesztő edzéseket az edzéstervedbe, akkor szó szerint hihetetlen fejlődést fogsz elérni, amit látszani fog

 • a kondíciódon,
 • az időeredményeiden
 • de még a megjelenéseden is.

Igen, ezek kifejezetten fárasztó edzések. Viszont ezek hozzák az áttörést is, amire szükséged van!

 

Minden edzésterv tartalmaz fejlesztő edzést is!

A célom, hogy a lehető legjobb tudást adjam át, mindazt, ami engem Európa-Bajnoki címekhez segített. Ezért minden edzésterv – természetesen igazodvan az adott szinthez – kellő számú fejlesztő edzést tartalmaz.

FONTOS: Kizárólag olyan gyakorlatokat, amelyeket az adott edzettségi szint mellett végre tudsz hajtani! Ezek fognak igazán segíteni abban, hogy a következő szintre lépj!

Mit kell tenned, hogy gyorsan regenerálódj és ne sérülj meg?

Nem elég keményen edzeni. Sőt, önmagában az edzés nem fog sikerre vezetni. Azok, akik mindössze keményen edzenek, de nem figyelnek oda a „körítésre”, azok kiégnek, vagy épp extrém izomlázzal, sérülésekkel, fájdalmakkal fognak mozogni. A futásnak örömnek kell lennie, ez azonban csak akkor megy, ha nem veszed félvállról az alábbiakat.

Három olyan terület van, amivel mindenképpen foglalkozni szükséges.

Mik ezek?

Az alapos bemelegítés, a nyújtás és a regeneráció.

Az alapos bemelegítés a kiemelkedő teljesítmény egyik titka. Versenyző koromban egy-egy verseny előtt nem ritkán 30 percet futottam mielőtt a rajtvonalhoz álltam volna. Miért? Mert a csúcsteljesítményhez be kell melegíteni. Így tudod megóvni a tested és olyan állapotba hozni, hogy valóban jól tudj teljesíteni. Az alapos és profi bemelegítés és levezetés része az edzésnek és nem szabad kihagyni, ha eredményeket szeretnél elérni.

Minél régebb óta nem sportoltál, annál kritikusabb!

A nyújtás

A nyújtás az egyik legfontosabb része a futásnak. Enélkül garantáltan lassabban fogsz regenerálódni, többször fogsz megsérülni és a teljesítményed a töredéke lesz annak, amire nyújtással képes lennél. Ezt a területet semmiképp sem szabad félvállról venni, mert azzal gyakorlatilag az edzésmunkád szinte kidobod a kukába.

A regeneráció

Mit tegyél azokon a napokon, amikor nem edzel? Ilyenkor is nagyon fontos, hogy mit csinálsz, mert óriási hatása van az edzéseid sikerességére. Minél jobban odafigyelsz a regenerációdra, annál gyorsabban tudsz fejlődni.

Nem kell óriási dolgokra gondolni, mégis roppant hatékonyak.

megtanítalak a bemelegítés, a nyújtás és a regeneráció titkaira

Az edzésprogramok nem csak ez edzéstervet, de az azokhoz tartozó bemelegítéseket és levezető gyakorlatokat is tartalmazzák. Ezen túl pedig arról is részletes információt kapsz, hogy az edzésmentes napokon mit kell tenned.

Sőt, lépésről-lépésre megmutatom,

 • hogyan szükséges úgy nyújtani, hogy az hatékony legyen a regenerációd szempontjából,
 • hogy elkerüld a kínzó izomlázat,
 • felkészítsd a tested a következő edzésre
 • hogy egyre rugalmasabb és hajlékonyabb legyél, akkor is, ha már elmúltál 40, vagy régóta nem sportoltál.

RÖVIDEN: MEGTANULSZ FUTNI!

Egy olyan programra invitállak, ahol minden szaktudást megkapsz ahhoz, hogy eredményesen tudj futni és elérd a céljaid.

AZAZ NEKED SZÓL, HA

MOST KEZDENÉL BELE

Ha évek óta nem volt sportcipő a lábadon és azt sem tudod, hogy miként állj neki, de érzed, hogy el kellene kezdened mozogni, csak nem tudod, hogy miként.

SZERETNÉL RENDSZERESEN FUTNI

Szeretnéd megtapasztalni a mozgás élményét, feltelni energiával és újra tettrekésznek, aktívnak érezni magad, akkor is, ha már esetleg elmúltál 40, 50 éves…

SZERETNÉL LEFUTANI AZ ELSŐ (FÉL)MARATONOD

Ha kitűztél magad elé egy célt, amit szeretnél elérni és profi segítséget szeretnél abban, hogy miként készülj fel és érd el a célod.

SZERETNÉL JOBBAN, EREDMÉNYESEBBEN FUTNI

Ha már egy ideje mozogsz, de nem fejlődsz, vagy nem abban a tempóban, amit szeretnél. Esetleg nem sikerült a kitűzött céljaid elérni, de nem tudod mit kell tenned.

SZERETNÉL JELENTŐSEN JAVÍTANI AZ EREDMÉNYEIDEN

Már rendszeresen versenyzel, de elértél egy plafont és az időeredményeid nem javulnak. Úgy érzed, mindegy mit csinálsz, egyszerűen nem leszel jobb… akkor képes leszel jelentősen javítani az időeredményeiden.

SZERETNÉL ALAKOT FORMÁLNI, LEFOGYNI

A futás – ahogy a legtöbb mozgás – segít megszabadulni a súlyfeleslegtől. Az edzésprogram révén pedig ezt sokkal gyorsabban érheted el.

A legnagyobb segítség:
szinte fogom a kezed!

Egy kinyomtatott edzésprogramot nagyon nehéz lépésről lépésre végrehajtani. De a telefonodon is baromi nehéz követni. Pontosan ezért óriási segítség, ha melletted van egy edző.

Ha ezt nem is tudom megtenni, a telefonodon keresztül mégis pontos instrukciókat fogsz kapni.

Hogyan?

Az edzésterv összes edzése letölthető hangformátumban elérhető, így nem kell mást tenned, mint az feltenni a telefonodra és lejátszani.

Az edzés alatt, minden feladatot pontról-pontra a füledre mondok. Szó szerint elmondom, hogy mit kell tenned.

Ha egy edzés 60 perces, akkor a 60 percben végig ott vagyok a füleden:

 • szólok, amikor új gyakorlat jön,
 • segítek, amikor fáradsz
 • segítek diktálni a tempót

és amikor „csak” futni kell, akkor kellemes, a futás ritmusához igazodó zenét fogsz tudni hallgatni.

 

Miért óriási segítség ez?
Mert neked csak a futásra kell koncentrálnod!

Az edző dolga, hogy kihozza a tanítványból a maximumot és ezzel a módszerrel tudom távolról a leginkább segíteni a fejlődésed.

Így nem kell gondolkodnod a feladatokon. Pontosan tudod, hogy mikor mit kell csinálnod. Bíztatást kapsz, amikor fáradsz. Bárhol is szeretnél edzeni a világban, a nap bármely szakában, olyan, mintha ott lennék veled.

De ami a legfontosabb: segít az edzés pontos végrehajtásában, mert ez a fejlődés záloga!

Gyakorlatilag velem edzve sokkal hatékonyabb tudsz lenni és így igazán nagyot tudsz fejlődni, rövid idő alatt!

Mindezt most egyetlen programban megkaphatod!

Mindezt most egyetlen programban megkaphatod

BB FUTÁS PROGRAM

Az első magyar nyelvű komplex futóprogram mindazoknak, akik valódi eredményeket szeretnéenk elérni.

MIT TARTALMAZ?

A program keretében mindent megkapsz, ami ahhoz szükséges, hogy önállóan megtanuld a futás rejtelmeit és javítsd az eredményeid.

A program részeként,

 • egy felmérő kérdőívet, amely segít beazonosítani a szinted és amelyet személyesen nézek át,
 • folyamatosan, minden héten új edzéstervet kapsz
 • Az edzésterveket letöltheted a telefonodra és edzés közben hallgathatod, ami majdnem olyan, mintha egy személyi edzővel dolgoznál együtt,
 • technikai instrukciós videókat, amelyek révén megtanulhatod a helyes futás technikát, a lépésektől a lélegzetvételig,
 • bemelegítő videókat, amelyek a bemelegítő gyakorlatok kivitelezését mutatják be,
 • Teljes nyújtó programot, ami a különböző nyújtó gyakorlatokat mutatja be lépésről-lépésre
 • Felszerelés választási tippeket, tanácsokat, amelyek segítenek a megfelelő ruházati termékeket kiválasztani a sporoláshoz,
 • Étkezési tanácsokat, amelyek abban segítenek, hogy az edzésre vagy versenyre optimális állapotban érkezz és ki tudd magadból hozni a legtöbbet,
 • Regenerációs tanácsokat, amelyek révén elkerülheted a kínzó izomlázat, gyorsabban regenerálódsz és amelyek révén az edzéseid is nagyobb eredményt hoznak.

Mennyibe kerül?

A BB Futás program díja 

most 13.800 Ft/hó helyett 30% kedvezménnyel mindössze

9.600 FT/HÓ

előfizetési díjért elérhető, amiért a teljes csomagot megkapod.

Q

Nincs hűségidő

R

Bármikor lemondhatod

gyakori kérdések

Milyen korosztálynak szól a tréning?

Tinitől akár a nyugdíjas korosztályig. Készítettem már fel a hatvanas éveihez közelítő embert is maratonra sikeresen. Futni sosem késő elkezdeni, vágj bele.

Abszolút kezdő vagyok. Segít nekem a program?

Ha teljesen kezdő vagy, akkor is neked szól. Pont az a lényeg, hogy már az elején segíteni tudjak neked, mert így fogod megszeretni a futást!

Még nem kezdtem el futni, mikor érdemes csatlakozni?

Most. Mert ha eddig nem kezdtél el, akkor magadtól nem is fogsz, de ha van egy terved és egy támogató közösség mögötted, akkor igen.

Én már régóta futok. Mi újat tudsz nekem mondani?

Van olyan országos csúcsom, amit lassan 20 éve nem tudott senki sem megdönteni. Azt gondolom, tudok „ezt-azt” a futásról és számos olyan edzéselemet ismerek, amelyet ha beépítünk az edzésedbe, akkor jelentősen javulni fognak az eredményeid.

Azért mert régóta főzöl, még nem jelenti azt, hogy jól is főzöl – A legtöbb futón azt látom, hogy úgy készül a versenyekre, hogy többet próbál meg futni. Pedig nem többet kell, hanem másként, mert a szervezeted hozzászokik a terheléshez.

Arra számíthatsz, hogy fejlődni fogsz.

Milyen fejlődésre számíthatok?

Ez attól függ, hogy hol tartasz és milyen távról beszélünk. De egyáltalán nem lehetetlen, vagy rendkívüli, hogy egy maratoni távon 10-20 perceket faragjunk le az eddigi időeredményedből.
Röviden: a korábbi időeredményeidet nyugodtan zárójelbe teheted, mert egészen más szintű eredményeket érhetsz el!

Nekem kiegészítés a futás, más sportágat űzök. Hasznos így a program?

De még mennyire. Nem minden sportág alapja a futás, de a futás adja meg a legjobb alapja az erőnlétnek.

Fontos, hogy megtanulj jól és eredményesen futni, mert ezáltal a választott sportágadban a jobb erőnléted  eredményeként valószínűleg jobb eredményeket fogsz elérni. Az erőnlétnek főként a kritikus helyzetekben van jelentősége, amikor a fontos döntéseket hozod. Akinek jobb az erőnléte, az jobban tud fókuszálni, ezáltal jobb döntéseket hoz. A kiemelten sikeres sportolók mindegyikének kitűnő az erőnléte, mert csak így tudnak döntő helyzetekben jól választani.

Milyen egyéb hatása van a futásnak?

A futás összességében nagyon jó hatást gyakorol az életedre, mert megnő az energiaszinted és ezáltál az életminőséged is. Ráadásul ha elérsz egy kitűzött célt, az növeli az önbizalmad és önbecsülésed is, ami az élet minden területére kihat.

Miért jó egy vállalkozónak?

Mert a futás ugyanazon területeket érint, mint egy cégvezetés, ezt tapasztalatból (cégvezetőként) mondom. Segít a fókuszod és az energiaszinted megemelésében, ami nagyon fontos.Ráadásul futás közben a gondolataid, a napi millió feladatodat is ki tudod szellőztetni és egy jó edzést követően sokkal tisztábban látni azt, hogy mit kell tenned.

Az igazán sikeres cégvezetők mozognak, sportolnak. Az összefüggés nem véletlen!